Építkezés lakásfelújítás

Építkezés lakásfelújítás

A jövő vízelvezetése: A kültéri folyóka!

2024. április 09. - FERENC.N

A jövő vízelvezetése: A kültéri folyóka!

 

A kültéri folyóka egy olyan vízelvezető rendszer, amely hatékonyan segíti a csapadék gyors elvezetését. Általában egy folyókatestből és a burkolat szintjével azonos magasságban elhelyezkedő fedrácsból áll. Ez az eszközrendszer hatékonyan segíti az esővíz gyors és hatékony elvezetését. Ezek a vízelvezető rendszerek különféle anyagokból készülhetnek, beleértve a polimerbetont, a műanyagot, az öntöttvasat, a rozsdamentes acélt és a horganyzott acélt is. Az anyagválasztás több tényezőtől függ, beleértve a terhelési osztályt, a hidraulikai számításokat, a névleges méretet, a lejtést, a bemeneti keresztmetszetet és más szempontokat.

Kezdjük akkor az alapoktól. Honnan ered a neve? Milyen néven ismert még?

vizelvezeto-sarok-folyoka_10412_400x400.jpg

A "kültéri víznyelő folyóka" kifejezés olyan vízelvezető rendszerekre utal, melyeket kültéri környezetben alkalmaznak. A "kültéri" szó jelzi, hogy ezeket a rendszereket a szabadban, például kertekben, parkolókban és utcákon használják. A "víznyelő" a rendszer funkciójára utal, melynek célja a víz elvezetése a burkolat alól. A "folyóka" szó pedig a rendszer alakjára utal, mivel a víz egy csatornán, vagyis egy "folyókán" keresztül halad.

Családfája:
STY-900, STY-904 és STY-915 folyóka családok:
Ezek a nevek a folyókák különböző modelljeire utalnak.

Vízelvezető csatorna:
Ez egy általános kifejezés, amely bármilyen típusú vízelvezető rendszert jelölhet, beleértve a kültéri folyókákat is.

Földbe építhető kültéri víznyelő:
Ez a megnevezés arra utal, hogy a folyóka a talajba van beépítve.

Telepítése:

Árok készítése: Először is ki kell ásni egy szélességben és enyhén lejtős mélységben egy árkot a víznyelő számára.
Folyóka beépítése: Ezután a vízelvezető egységet be kell helyezni az árokba.
Idomok elhelyezése: Az idomokat a folyóka végére kell szerelni, hogy biztonságosan lezárjuk a rendszert.
Bekötőidomok alkalmazása: A bekötőidomok segítségével csatlakoztathatjuk a vízelvezető rendszert más elemekhez.

A telepítéshez szükséges eszközök közé tartozhatnak idomok, bekötőidomok, valamint néhány szerszám is.

Példák és érdekességek:

Az ACO Drain kültéri folyókák a vonalmenti víz elvezetés modern alternatíváját nyújtják. Ez a megoldás számos előnnyel jár: csak két irányból szükséges lejtést kialakítani (szemben a négy irányúval), kevesebb csővezeték szükséges hozzá, és esztétikusabbá teszi a területet összességében.

Az új generációs ACO folyókák teljesen tömör vízelvezető rendszert hoznak létre. A beépített tömítésnek köszönhetően megszűnik a víz elvezetésből eredő szivárgás.

A kültéri folyókák és víznyelők széles körű választékát kínálják, amelyek mindent magukban foglalnak, amire szükség lehet a professzionális kültéri víz elvezetéshez.

A kültéri víznyelők lehetnek szögletes, úgynevezett Monolit aknák, vagy függőleges, illetve vízszintes elfolyással rendelkező, eresz bekötéssel, szűrőkosárral és ráccsal ellátott elfolyók.

A bejegyzés trackback címe:

https://construction-renovation.blog.hu/api/trackback/id/tr7918375925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása